Gsm bagly (cell-mental bubo)

A gsm bagly köztudottan éjszakai állat, mely előszeretettel reppen be a nyitott ablakokon. Jelenleg igen ritka, kizárólag közép-kelet Európában lelhető fel néhány példány. Kevésbé kártékony, inkább mókás tulajdonságokkal megáldott kistestű madár. Rendkívül alkalmazkodó, már őseink is ismerték, első írásos feljegyzések részf**** baglyként említik. Évszázadokig az a tévhit élt a baglyal kapcsolatban, hogy elviszi a kisgyermekeket. Ez azonban puszta legenda, a mai napig nem bizonyított. A tudomány a mobiltelefonok megjelenésével egy időben figyelt fel ismét a baglyra, ekkor kapta a gsm előnevet is. Mint az a mobilok megjelenése után nemsokkal kiderült, a gsm bagly képes mentálisan szuggerálni bármilyen gsm alapú készüléket. Gyakorlatilag nincs 100 százalékos baglyvédelmet biztosító telefon szoftver. Ezt a bagylak ki is használják, amint érzékelnek egy közelben lévő bekapcsolt mobilt azonnal beröppennek ahhoz. Nem teszik ugyan tönkre, azonban kisebb módosításokat eszközölnek. (pl: csengőhang váltás, téma csere stb.) A nemrégiben kelet Burmában kifejlesztett bagylháló sem nyújt biztonságot, mivel nagyon gyorsan tanuló állatról van szó. A bagly pillanatok alatt szétbontja a bonyolult szövésű jakszőrhálót. Egyetlen természetes ellensége létezik: a pále (pele). A kis emlős ugyanis éjszakai motoszkálásával képes elijeszteni a kellemetlenkedő madarat. Ahogy a kissé száraz szakirodalom is fogalmaz:
"... megfigyeltük, hogy a pále, éberségének köszönhetően, azonnal intenzív mezgerlésbe kezd, amint észleli a gsm baglyat, így küldi el pále a baglyat a g*****..." ( Dr. Stuart Lebensmittelraum, a Grazi Állami Egyetem ornitológusa: A baglyak viselkedéséről, Fülesi Kiadó 2008)
Tehát ha védeni akarjuk telefonunkat a baglyaktól mindenképp szerezzünk be egy-két pálét (párban hatásosabbak, így nyugodt lehet az álmunk.

Hát...ezt az egy tudományos magyarázatot találtam arra, hogy reggelre hogy lett a céges telefonomon a gitáros háttérképből gumicukros.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Copyright 2010 gonzoblog
Lunax Free Premium Blogger™ template by Introblogger